Let's talk about
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte
» Annoying orange
Autismul EmptyJoi Ian 20, 2011 1:57 am Scris de repp4radu

» Photoshop
Autismul EmptyJoi Ian 20, 2011 1:56 am Scris de repp4radu

» Vreau sa vad o dramaaa
Autismul EmptyJoi Ian 20, 2011 1:54 am Scris de repp4radu

» Cea ma buna muzica de pe la noi ...
Autismul EmptyMar Oct 26, 2010 8:42 pm Scris de repp4radu

» Fazan
Autismul EmptyMar Oct 26, 2010 8:40 pm Scris de repp4radu

» Trivia
Autismul EmptySam Oct 09, 2010 10:06 pm Scris de repp4radu

» Anatomia lui Grey
Autismul EmptyJoi Sept 02, 2010 3:02 am Scris de multi_colours

» multi_colours(despre mine)
Autismul EmptyJoi Sept 02, 2010 3:00 am Scris de multi_colours

» Blestemul
Autismul EmptyJoi Sept 02, 2010 2:55 am Scris de multi_colours

Autismul

2 participanți

In jos

Autismul Empty Autismul

Mesaj Scris de Amy~ Joi Iul 15, 2010 1:58 am

Autismul este o deficienta, o tulburare a creierului ce actioneaza ca o bariera, ca un perete care blocheaza abilitatea unei persoane de a comunica si de a percepe lumea din jurul sau. Autismul nu apare asa, dintr-o data, ci te nasti cu el, si deobicei se observa la o varsta frageda (in jur de 3 ani) dar este diagnosticata in general ceva mai tarziu.
Răspândirea bolii este aprox. de 6 la 1000 de persoane, şi este mai des întâlnită la băieţi decât la fete.

Un copil autist pare sa fie surd la tot ce il inconjoara si cauta insingurarea completa; nu comunica cu cei din jur, prefera obiectele in locul oamenilor si are un comportament repetitiv si oarecum ciudat. Deobicei, vorbesc mai tarziu decat este normal, si chiar si atunci, le scoti cuvintele cu clestele din gura. Severitatea acestei boli variaza (de la sever la usor), si deasemenea nivele de inteligenta variaza, astfel incat exista autisti cu mari dificultati de invatare, sau cu un nivel normal de inteligenta si chiar unele cazuri de IQ'uri mult superioare mediei. Acestia din urma, considerati "insule de genialitate", au un talent remarcabil intr'un anumit domeniu (si doar unul singur). Exemple ar fi:
Kim Peek –a memorat peste 7,600 cărţi; Leslie Lemke, adult cu tulburare de dezvoltare şi cu paralizie cerebrală, care, deşi nu a studiat pianul, compune muzică şi poate cînta sute de piese după ce le-a auzit o singură dată; Richard Wawro, adult cu autism, pictor recunoscut la nivel internaţional;

Autismul este o boala complexa, care nu poate fi descrisa sau inteleasa in cateva randuri. Nu exista doi autisti identici, fiecare se manifesta altfel - ceea ce face acest sindrom si mai greu de explicat sau generalizat. Nu exista pastile, tratamente, injectii etc. pentru tratarea acestei boli dar sub supravegherea oamenilor specializati in domeniu, se pot incerca diferite exercitii, metode pentru a-l mai scoate pe copil unpic din "scoica lui protectore", din lumea in care traieste. Uneori apar rezultate, alteori nu.

Exista un asa-zis "spectru" al autismului, din care fac parte mai multe sindromuri similare. La capatul superior, un copil poate parea aproape normal si poate avea doar putine trasaturi autiste. Ar putea, de exemplu, sa fie un copil linistit în clasa, cu putini prieni sau fara nici unul si cu câteva obiceiuri ciudate. Ar putea sa nici nu fie diagnosticat ca autist decât mult mai tarziu în viata. La capatul inferior al spectrului, un copil ar putea fi descris ca putin-functional, poate avea vorbirea si limbajul defectuase si are nevoie de terapie mult mai intensa.

În România o organizație non-guvernamentală care se ocupă de persoanele ce suferă de autism este fundația Pentru Voi.
Amy~
Amy~

Data de inscriere : 06/07/2010
Varsta : 30
Localizare : Lugoj~

Sus In jos

Autismul Empty Re: Autismul

Mesaj Scris de repp4radu Joi Iul 29, 2010 4:39 am

In cartea Ultimul Don a lui Mario Puzzo , copilul unei mari actrite pe nume Athena Aquitane suferea de autism .
repp4radu
repp4radu
Radu
Radu

Data de inscriere : 19/06/2010
Varsta : 29
Localizare : Lugoj

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum